четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Какво е отношението ви към хомосексуалистите?

Приемате ли хомосексуалистите? Смятате ли, че хомосексуалността е болест, която трябва да се лекува? Мненията са винаги противоречиви. Някои са толерантни към хомосексуалистите , а други ги гледат сякаш са прокажени.Хомосексуалността е сексуалната ориентация и привличане към същия пол и се изразява както под формата на мисли, чувства, фантазии, така и във вид не действие и сексуална активност. В миналото се е смятало, че хомосексуалността е сериозно заболяване и непростим грях. Хората обаче не избират сами дали да бъдат хомосексуалисти или не.

Причини за хомосексуализма

Сексуалността на човек се определя от хипоталамуса (междинния мозък), който се формира през първите три месеца от бременността. Според изследвания на учени от университета в Пенсилвания стресът в началото на бременността може да окаже необратими промени в мозъка на плода. Стресът води до неправилното развитие на хипоталамуса. Ако бебето е мъжно, но по някаква причина в хипоталамуса не попадне тестостерон, най-вероятно детето впоследствие ще бъде с хомосексуални наклонности. Ето защо повече са гейовете отколкото лесбийките. Много по-вероятно е в хипоталамуса на бебето да попадне естроген, ако не от плода, то от тялото на майката.

Според други изследвания 75% от момченцата, които си играят с кукли и обличат женски дрехи, впоследствие имат хомосексуални наклонности. Канадски сексолог и психолог твърди, че вероятността момче, което има братя, да стане хомосексуалист е много по-голяма отколкото при момче, което няма братя. При изследване на еднояйчни близнаци пък е установено, че ако едното дете е хомосексуално е 3 пъти по-голяма вероятността и другото да е отколкото при разнояйчни близнаци.

Хомосексуалността не е болест

Хомосексуализмът е състояние наКакво е отношението ви към хомосексуалистите? личността, а не болест, така че не може да се твърди, че хомосексуалистите се нуждаят от лечение. Ако хомосексуалист отиде на психотерапевт най-вероятната причина за това ще е, защото се чувства социално отхвърлен и душевно наранен от отношението на хората към него.

Какво е отношението към хомосексуалистите?

В България все още са забранени хомосексуалните бракове. Повече от 80% от българите са нетолерантни към хомосексуалистите, смятат ги за ненормални и имат презрително отношение към тях. Когато стане дума за хомосексуалисти, често се сещаме единствено за хора, които са „обратни“, „сбъркани“, „болни“ и т.н. Класифицирайки по този начин хомосексуалистите, хората не оценяват техните човешки качества и факта, че те също са хора като всички останали, но със своите специфични особености. Хомосексуалността се превръща в отличителна черта на характера, която помрачава всички останали човешки достойнства (красота, ум, сръчност и т.н.). Обществото не харесва хомосексуалистите, защото те открито демонстрират хомосексуалните си наклонности, което доведе до забрана на хомосексуалните ласки на обществени места в Пазарджик например. Но реално погледнато поведението на хомосексуалистите по нищо не се различава от това на определяните като „нормални“ хора. Друга тенденция, която се наблюдава, е че „нормалните“ мъже са склонни да приемат и дори харесват гледката на хомосексуални ласки между лесбийки, а гейовете ги отвращават.

Видове хомосексуалисти?

Не са малко случаите, при които се наблюдава хора с хетеросексуална ориентация да търсят хомосексуални контакти и обратното. В тези случаи говорим за бисексуалност – едновременното влечение и към двата пола. Що се отнася до мъжете хомосексуалисти, може да говорим за педофили (обичат малки деца), ефебофили (обичат младежи), андрофили (обичат мъже между 20 и 50 години), геронтофили (обичат по-възрастни мъже). При лесбийките става дума за патенофилия (елчение към младо момиче), гинекофилия (влечение към зряла жена), корофилия (влечение към малко дете) и граофилия (влечение към стара жена).

Хомосексуалните двойки между жени са много по-устойчиви и дълготрайни. Отношенията им се градят на силни чувства и привързаност. Лесбийките са много по-верни от хомосексуалните мъже. Мъжете често сменят партньорите си и са склонни към безразборен и опасен секс.

Характерно за хомосексуалните двойки е, че въпреки еднополовостта пак може лесно да разберете кой е мъжът и кой е жената в семейството. Лесбийката в ролята на мъж проявява типични за мъжете качества. Предвид външния й вид и държание може да разберете, че тя е мъжът в хомосексуалната двойка. Мъжете пък, които играят женската роля в хомосексуалната двойка, са нежни, раними и се стремят винаги да се поддържат в изряден външен вид и физическа форма.
Какво е отношението ви към хомосексуалистите?
Болшинството хомосексуалисти са чувствителни, грижовни, внимателни хора, добри приятели и слушатели. Това е причината най-добрата приятелка на много жени да бъде хомосексуален мъж (обикновено той играе ролята на жената в хомосексуалната двойка). Липсва и вероятността от физическо привличане, което обикновено е поводът приятелството между мъже и жени да се счита за невъзможно.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads