неделя, 5 септември 2010 г.

Съветник на Уилям Хейг напусна заради гей слухове


Съветник на британския външен министър Уилям Хейг напуснал заради слухове, че двамата са имали връзка, обяви самият Хейг в сряда вечерта, цитиран от "Ройтерс".

Слуховете бяха разпространени от политическия интернет блог "Гуидо фоукс", след като преди около две седмици вестник "Сънди мейл" публикува стари снимки на двамата, на които те се разхождат и смеят заедно.

"Той има нужната квалификация за позицията, която заема. Всеки намек, че е заел поста заради интимна връзка с мен, е неверен", заяви Хейг по повод разпространилите се слухове, че 25-годишният Кристофър Майерс е бил назначен по непрофесионален признак.

"Тази спекулация идва от факта, че сме споделяли двойна стая по време на предизборната кампания през май", каза още външният министър. "Никой от нас нямаше да го направи, ако тогава знаехме, че ще се получи така."

Сами по себе си слуховете за хомосексуални наклонности не биха представлявали политически проблем, коментира "Ройтерс". Предположението за назначаване на пост на базата на интимни отношения обаче би създало такъв, продължава агенцията.




"Всяко предположение за това, че връзката между външния министър и Кристифър Майерс е нещо повече от професионална, е неточно и необосновано", се казва в изявление на британското външно министерство от вторник, цитирано от в. "Гардиън".

Хейг е обвиняван от съпартийците си в това, че е назначил Майерс като трети съветник при положение, че последният няма почти никакъв опит в сферата на международните отношения, припомня вестникът.

dnevnik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads