петък, 3 септември 2010 г.

Послание от британския посланик в подкрепа на третия фестивал "София прайд"

По повод третия фестивал София Прайд на 26 юни, бих искал да изразя подкрепата си на всички, които на този ден ще отпразнуват различието. Зачитането на човешките права е една от основните демократични ценности, на които се основава Европейският съюз. Тези човешки права се отнасят до всички хора, независимо от тяхната раса, пол, етнос, религия или сексуална ориентация. Изтъкват се редица причини, които да оправдаят хомофобията, например зачитането на религиозни доктрини или традиционни ценности. Нека кажем ясно: в днешния Европейски съюз не може да има извинения и оправдания за хомофобия по какъвто и да било повод.

София Прайд не е само за отстояване правата на лесбийки, гей, бисексуални и транс-сексуални хора (ЛГБТ). Той е за всички нас - хетеро или хомосексуални - да отстояваме тези права и да гарантираме тяхното прилагане чрез ежедневните си действия и поведение. Той е начин да кажем "не" на липсата на толерантност, "не" на предразсъдъците, "не" на дискриминацията, "не" на езика на омразата, "не" на насилието - все неща, на които за съжаление ЛГБТ продължават да са подложени. Прайдът е начин да кажем "да" на равенството, "да" на толерантността и "да" на това да приемем различието. А също и след това да прилагаме на практика това, за което говорим.

Пожелавам на всички участници в София Прайд 2010 безопасен и приятен ден.

Стийв Уилиамс
Посланик на Великобритания



SEX DATING

участвайте в конкурсите на СЕКС ЗАПОЗНАСТВАТА - натиснете тук

Регистрирайте се в новия сайт за модели, манекени, танцьори, стриптизьори, аниматори - натисни тук





Това послание се публикува със закъснение, защото гей парада нямаше достатъчно добра реклама за да се даде гласност и да стигне до всички от хомосексуалното общество.

www.boy.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

Flamingo ads

Flamingo ads